Илинденското востание

Професорот влегува на час и затекнува еден како нешто чепка околу радијаторот.
Професорот:
- Ти, што чепкаш таму место да вежбаш како и останатите.
- Кажи ми сега каде е Француската револуција?
И овој му одговара:
- Немам поим!
Професорот:
- Срам да ти е. А кога се случило илинденското востание?
Врска немам бре човек ... мене ме пратија од водоводот да ги проверам инсталациите.

Повеќе од ВицотекаРозите се црвени. Сеа бев у Круг. Не знам да пишувам поезија. Ама девојка ти е таму со друг.

На ѕид во женско ВЦ пишува: Мојот маж ме следи насекаде! Под истиот натпис: Ма нема врска, не ја следам.

Се вози Перица во автобус и си пее: - Да беше татко ми слон, а мајка ми слоница, јас ќе бев слонче! Си пее понатаму: -... + повеќе

Дошле терористи во Македонија, за да направат БОООМ. Ама ете гледале нешто околу ситуацијава, чудно... Му се јавува тој... + повеќе