Не даваат тато!!

Влав му вика на синот:
Сине, оди до комшиите и побарај чекан.
Синот се враќа:
Не даваат тато!!
Таткото вика:
Циции бре, а дај го нашиот!

Вицотека: 

Вицотека

 • Си бил малиот Трпе и наставничката го прашува пред целиот клас:
  - Трпе, што работи твојот татко?
  - Мојот татко работи во стриптиз...

 • Трпе и Трпана го гледаат квизот „Кој сака да биде "Милионер", и после тоа си легнуваат да спијат. Додека се во кревет Трпана се врти накај...

 • Родителите го прашуваат малиот Трпе како му е во училиште со новата учителка.
  - Учителката ни е супер, згодничка е, убавка е, ама малку...

 • На попис ја прашуваат Трпана:
  - Што работите, госпоѓо?
  - Јас сум комшивка.
  - Каква професија е тоа, што прави комшивката?...