Мила, каде тргна?

Се шетаат дечко и девојка.
До нив запира BMW X6, девојката ја повлекува раката и тргнува кон колата.
- Мила, каде тргна?
- Кај него, тој е богат!
Човекот од колата се јавил:
- Не доаѓам за Вас, девојко, туку за него.
- Јас сум неговиот возач!

Вицотека: 

Вицотека

 • Влегува човек во кафич и му вели на шанкерот:
  - Дај ми две дупли вотки.
  - Ти изгледа си имал многу тежок ден, а?
  - Абе...

 • Полицаец сопира некоја госпоѓа која возела брзо:
  - Госпоѓо, вашите документи!
  - Ве молам не ме казнувајте, јас сум професорка....

 • Судија га прашуе лопова:
  - Оженет ли си?
  - Не сам и никад нема ни да се жену!
  - Толко паметан човек си, а крадеш!

 • Го прашува газдата еден свој работник:
  - Си бил некогаш во Штип?
  Работникот:
  - Ехеееј колку пати. Во Штип има евтини...