Хокејот и бокс

Од сите спортови најмногу ги сакам хокејот и боксот.
- Зошто?
- Зошто сум забар!

Вицотека

 • Во пивото - силата.
  Во ракијата - здравјето.
  Во виното - вистината.
  А во водата?
  Во водата - микробите!

 • Плавуша оди во продавница и го прашува продавачот:
  - Колку пари е чоколадава?
  - Пет бакнежи!
  - Во ред, сега баба ми ќе ви...

 • Како се вика цигански турнир во тенис:
  - ROMAN GARROS

 • Го прашува детето својот другар од кај доаѓаат децата?
  - Од на мајка ти пи*ката, од кај па ја да знам!!!