Има ли живот

Разговараат двајца другари во време на комунизмот:
- Што мислиш има ли живот надвор од Бугарија?
- Не знам!
- Сè уште никој не се вратил да каже.

Вицотека

 • К’д доваѓаш дома у сред ноќ, миришеш на женски парфем и имаш кармин на кошуљу. Удараш гу жену ти по дупе и викашву:
  - Ајде срце, ти си...

 • Што можете да соберете од гола медицинска сестра?
  - Само дежурниот доктор.
 • Перо работи како чувар во Фабрика.
  Еден ден во фабриката доаѓа на посета претседателот на Македонија.
  Кога поминувале покрај Перо...

 • Pita Lala Piroćanca:
  • Nisi zaboravio da si mi dužan pare?
  Piroćanac će:
  • Ne, nisam, pamtiću to do kraja života!