Зошто прашуваш?

Доаѓа тештата на Трпе на вечера.
По некое време влегува малиот Трпе и ја прашува:
- Бабо за кого јадеш ти?
- Како за кого?
- За мене си јадам внучко, зошто прашуваш.
- Зошо тато вика дека јадеш за тројца!

Вицотека

 • Се срушил авион во џунгла, преживеале неколкумина меѓу кои: Американец - ФБИ агент, Французин, Русин и Цветко.
  Американецот, навежбан...

 • Мајка и бебе патувале во автобус.
  Детето почнало да плаче.
  Мајката земала да го дои, но тоа не престанувало.
  - Јади ако...

 • Зошто жена не запросува маж?
  Зошто кога жена би клекнала пред маж, тој ќе почне да го откопчува шлицот!

 • Најкористена лага во светот:
  I have read and agree to the terms of use