3-4 саати

Ги носеле овие од администрација на лекарски:
- Колку дневно спиете?
- Па едно 3-4 саати.
- Уф, па тоа е малку.
- Знам ама не смеам поише, затоа после дома си доспивам.

Вицотека: 

Вицотека

 • Невеста пред прва брачна ноќ, уплашена дека мажот ќе ја остави зошто не е невина отишла кај својата баба да се посоветува.
  Бабата и...

 • Еден ден Буде не отишол на школо, другиот ден учителката го прашува каде бил, и зошто отсуствуал.
  Буде: Па учителке бев на погреб...

 • Тато каква реченица е:
  - Дома нема пиво
  - Сине тоа не е реченица тоа е КАТАСТРОФА!!!
 • Се среќаваат Блажо и Ристо, и Блажо го прашува Ристо:
  - Ристо, дали знаеш што е најголем природен феномен?
  - Женското око!...