Смртна постела

Трпе на смртна постела:
- Мила, сакам да се омажиш за комшијата Цветко!
- Ама како така, нели го мразиш?!
- Е па баш затоа!

Вицотека

 • - Зете, замисли си ако дојдат турците, да не заврзат и ти речат:
  - Качи и се на баба ти или ќе те заколеме, што ќе направиш тогаш?...

 • Мамо, мамо зошто ми ги извадивте бубрезите?!
  - Па срце мамино, баба зема голема пензија, не смееме да ја загубиме!

 • Доаѓа тештата на Трпе на вечера.
  По некое време влегува малиот Трпе и ја прашува:
  - Бабо за кого јадеш ти?
  - Како за кого?...

 • Кога ќе изумрат црногорците?
  - Кога ќе сфатат дека и сексот е физички напор.