Нешто недозволено

Македонец на царина:
- Носите нешто недозволено… дрога, алкохол, оружје?
- Не знам, мене мама ме пакува…

Вицотека

  • Дошла плавуша од возачки испит и ја прашува другата плавуша:
    - Не разбирам како паднав на возачки испит? Дојдов до кружниот тек, на...

  • Остарела некоја жена, па децата една вечер ја однеле во старачки дом, за подобро да се грижат за неа. Утрото, две сестри ја станале старата,...

  • Да даде господ, мајка ти на родителска да прдне.

  • Трпе живеел на село и еден ден си нашол жена.
    Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата нива е до онде...,...