Бабичка од 80 години

Полицаец застанува бабичка од 80 години и и вели:
- Па добро госпоѓо, зошто возите толку брзо?
Бабата:
- Ма дај пушти ме, дур сеуште памтам кај сум тргнала.

Вицотека: 

Вицотека

 • Оди Трпе низ улица, а Трале на гранка.
  Го прашува Трпе:
  Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка...
  ...

 • Лустерот ми се обеси,
  а фрижидерот остана мртов ладен.

 • Мажот, лекар се кара со својата жена, домаќинка за време на појадокот, бесен бега од масата и вели:
  - И да знаеш, воопшто не си добра...

 • Мажот:
  - Те обожавам.
  Жената:
  - Ова го кажуваш ти или пивото ?
  Мажот:
  - Јас му го кажувам...