Охридски комарец

Обичен комарец:
- Зззззззззз.
Охридски комарец:
- ЗззззззззТ.

Вицотека

 • Брежњев и Картер на месечината.
  Приоѓа Брежњев, повлекува црта со ногата и вели:
  - Ова зад мене е руско.
  Картер:
  -...

 • Роберт де Ниро:
  По 50 години брак, еден ден внимателно ја погледнав мојата сопруга и ѝ реков:

  „Пред 50 години имавме мала куќа,...

 • - Колку се 2 + 2 ?
  - 4.
  - Примен.
  Образложение: Паметен.
  - Следниот!...
 • Odrastao Pinokio,pa našao devojku.Malo su se zabavljali i došlo vreme da spavaju.Skine se on kad ono umesto one stvari...