Јас имам три деца!

Оди Трпе кај некоја гатачка и таа му вели:
- Имате две деца.
- Така ти си мислиш, јас имам три деца!
- Не, ти така си мислиш!

Вицотека

 • Кинезите измислиле вода во прав!

 • Го пратиле доктор Трпе на специјализација во Африка.
  По извесно време му доаѓа еден црнец.
  - Слушај Трпе, имам 8 деца и сите ми...

 • Тројца мажи стигнуваат во рај во отприлика исто време. Свети Петар седнал и им објаснил дека рајот станува прилично полн, па одлучиле на...

 • Плавуша во аптека:
  - Имате ли тест за бременост?
  - Имаме.
  - А, тешки ли се прашањата?