Шефот може да ме види

Поп лета во авион и стјуардесата го прашува:
- Попе, ќе се напиете нешто, има виски, коњак, вино?
- На која висина летаме?
- 8 илјади метри.
- А не, фала, многу сме високо, шефот може да ме види.

Вицотека

 • Zalutao Mujo u neko zabačeno selo i pita lokalca:
  • Imate li neku turističku atrakciju ovde u selu?
  • Ma imali smo, ali se prošle...

 • Плавуша и се јавува на својата мајка и почнува да се жали:
  - Мамо, овој мој неблагодарен маж пак не сака да јаде леќа!
  - Ќерко,...

 • Што прави Црногорски вирус во компјутерот?
  - Ништо, само зазема простор!!!

 • Седат маж и жена и жената му вели на мажот:
  - Мажу дај да купиме робот!
  - На тоа мажот одговара, тоа е прескапа работа и дека не...