Може, може…

Пилотот и копилотот разговараат за време на лет:
- Да пиеме по едно кафе и после да ја „опнеме“ стјуардесата?
- Може, може…
Арно ама, микрофоните биле вклучени и разговорот се слушнал во целиот авион.
Стјуардесата се засрамила и се затрчала кон пилотската кабина да им каже.
Но, се сопнала и паднала пред една бабичка.
Таа и помогнала да стане и и рекла:
- Ќе се искршиш бе чедо!
- Не брзај толку!
- Рекоа дека прво ќе пијат кафе.

Вицотека: 

Вицотека

 • Оди кондомот на суд за силување.
  Судијата му вика:
  - Ти си обвинет за силување, шо ќе кажиш во своја одбрана...
 • Седат двајца полицајци облечени како цивили во кафана и слушаат еден од гостите како кажува виц.
  - Зошто полицајците секогаш шетаат по...

 • Наставникот го прашува ученикот:
  - Кога ќе го поправаш кецот?
  - Ако не оваа година, наредната сигурно.

 • Влавче плива во базен и одеднаш му вика на татко си:
  – Тато, Тато! Голтнав вода од базенот!
  – Пиј, пиј, сине… Ол-инклузив сме! Сѐ...