По автобус и по жена не се трча?

Дечко трча по градски автобус и едвај во последен момент се качува.
Една млада и весела госпоѓа му вели:
- Знаете ли дека по автобус и по жена не се трча?
Дечкото (задишано):
- Се трча, се трча, додека се качиш…

Вицотека: 

Вицотека

 • Жена во кревет со љубовникот кога слуша... влезната врата се отвара... се враќа маж и.
  - Брзо застани во ќошот... му вика таа на...

 • Ѓупчето му викат на мајка му - Мамо, мамо, тато знајш шо зеде?
  Мајката: - Не.
  Ѓупчето: - Зеде се обесе!!!

 • Седат маж и жена и жената му вели на мажот:
  - Мажу дај да купиме робот!
  - На тоа мажот одговара, тоа е прескапа работа и дека не...

 • Си биле американец, русин и македонец.
  И не е битно што правеле, битно македонецот победил!