Svađa sa Fatom

Pita Haso Muju:
• Mujo, kako se juče završila tvoja svađa sa Fatom?
• Dopuzila je do mene na kolenima! - odgovori Mujo.
• Nemoguće! Pa šta ti je rekla, bolan?
• Rekla mi je: "Izlazi ispod kreveta, da ti ja ne dođem tamo!"

Вицотека: 

Вицотека

 • Разговараат тројца пациенти во психијатриска чекална
  Првиот:
  - Јас сум Исус Христос и мене Бог ме прати да го спасам светот....

 • Трпе во Охрид, го прашува продавачот во трафика:
  - Имате Марлборо?
  - Да имаме.
  - ...А, Лајт?
  - Ами не е куче да лајт...

 • Трпана го пратила Трпе во продавница да и купи тампони. Влегува тој во маркет и ја прашува каде има тампони, а продавачката му покажува на...

 • Умрел Бил Гејтс и отишол кај Господ. Бидејки направил многу за народот и за целото општеството, Господ му рекол да бира каде сака да биде во...