Шо прајш

Се сретнале две охриѓанки на пазар:
Шо прајш?
-Еми шо да пра`.
Еми и шо ќе прајш!

Вицотека: 

Вицотека

 • Маж влегува во аптека и вели:
  - Еден презерватив!
  Аптекарката му одговара:
  - Господине почекајте на ред и измислете некој...

 • Која е разликата помеѓу сонцето и свекрвата?
  - Нема разлика, ниту едното ниту другото не можеш да го гледаш.

 • Двајца пријатели се среќаваат после 20 години и си прават домаќински муабети за своите семејства:
  - Што прави ќерка ти?
  - Ќерка...

 • Зошто плавуша игра лото?
  Зашто мајка и и рекла к*р ќе добиеш!