Која била првата жена полицајка?

Го прашува професорот Мали Трпе:
- Која била првата жена полицајка?
Мали Трпе:
- Ева!
Професорот:
- Е како може Ева да биде првата жена полицајка?
Мали Трпе:
- Па така она прва држела пендрак во рака!

Вицотека

 • Седат две баби пред зграда и едната и вика на другата:
  - Леле вчера кога си одев дома, во влезот имаше манијак.
  - Леле, ужас! -...

 • Комши каде си тргнал рано сабајле.
  Еве комшија до аптека да ми дадат нешто за главава!
  А што мислиш колку ќе ти дадат за неа!!!

 • Во бон тон школо и добро однесување седат група млади и слушаат предавање.
  Младата професорка поставува прашање:
  -Перо, и се...

 • Се срекаваат Трпе и Тарзан во џунгла:
  Тарзан: јас Тарзан!
  Трпе: јас Трпе!
  Тарзан: моја Џејн!
  Трпе: моја Трпана!...