Градски базен

- Тато, тато, на врата има едни двајца, собираат прилози за изградба на градски базен?!
- Па дај им една кофа вода...

Вицотека

 • Синот:
  - Тато, дали е вистина дека кај некои племиња во Африка, младоженецот на ја познават својата сопруга се до свадбата?
  ...

 • Мали Џокица одел на училиште, но починал дедо му и Џокица го нема да се јави во училиштето. По неколку дена оди на училиште и учителката го...

 • Полицаец ги пушта жената и децата на одмори по една недела оди да им се придружи. Доаѓа во хотелот и одма се нафрла на својата жена.
  -...

 • Љубовта е како шах:
  секогаш ќе те заебе некој коњ додека да го освоиш кралот!