Поклон за Божиќ

Една година на свекрвата и купив плац на гробиштата за Божиќ.
Следната година ме праша што и купив. Јас ѝ одговорив:
- Па ништо, ти не го искористи ни подарокот од минатата година?!?

Вицотека

 • Ќерката:
  Мама сакам коњ?
  Ќе го добиеш, ќерко кога ќе се омажиш!

 • - Која е главната причина за еден развод?
  - Бракот!

 • Се сретнале Американец, Французин, Турчин и Македонец и почнале да си зборуваат кој на што е горд.
  Американецот:
  -Јас сум горд на...

 • Се качува стара баба во автобус и нема место кај да седне, гледа едно дете и му вели:
  - Ај синко стани да седнам ме болат нозете.....