Што да правам?

Влегува калуѓерка кај игуменката и и вика:
- Замисли мајко, одев низ шумата и наиде еден гад и ме силуваше. Што да правам?
- Не грижи се ќерко, само оди и изеди три лимуна.
- Зар ќе помогне тоа?
- Не, но ќе ти ја тргне барем таа насмевка од лицето.

Вицотека: 

Вицотека

 • Израз кој оправдува што јадеме како стоки на семејни прослави.
  Извини што земам со рака:
  Земи слободно, наши сме!

 • Излегува едно бате од Mercedes S300 ганц нов.
  Се врват некои батиња и го прашуваат?
  - Еј, Љутвим, како бе Мерцедесот?
  ...

 • Разговараат двајца клинци:
  1: Татко ми е голем човек, директор е во фабрика и под себе има 500 души !
  2: Не е тоа ништо, татко ми...

 • Касиерката во кино:
  - Добро човеку, зошто по трет пат купувате билет?
  - Па, што да правам, таму на вратата стои еден идиот и...