3 желби

Едно убаво неделно попладне, три жени играле голф.
Едната од нив не била премногу вешта и нејзиното топче летнало во шумата. Тргнала да го побара и наместо топчето, нашла жаба фатена во замка.
- Ослободи ме и ќе ти исполнам 3 желби – и рекла жабата.
Жената не се двоумела многу. Ја ослободила жабата, на што таа и рекла:
- Фала ти, но заборавив да ти напоменам нешто. Се што ќе посакаш, твојот маж ќе добие 10 пати подобро.
- Немам ништо против – била задоволна жената.
Нејзината прва желба била да стане најубава жена на светот.
- Но, дали си свесна дека твојот маж ќе стане нај нај најубав маж на светот? Вистински Адонис. Сите жени ќе го прогонуваат – ја предупредила жабата.
- Нема проблем. Јас ќе бидам најубава жена на светот и тој ќе ме гледа само мене!
И така, жената станала најубава на светот. После тоа, посакала да стане најбогата.
- Но, тоа ќе го направи твојот маж десет пати побогат од тебе.
- Тоа воопшто не ми пречи, тоа што е негово, е и мое – одговорила жената.
И така жената станала најбогата на светот.
- Која е твојата последна желба? – прашала љубопитната жаба.
- Сакам да добијам МАЛ срцев удар!
Поуката на приказната е дека жените се интелигентни. Никогаш немој да се шегуваш со нив!

НАПОМЕНА: Ако си женско не читај понатаму. За тебе вицот е завршен. Застани овде и чувствувај се супериорно!
Ако си машко: Мажот имал десет пати ПОМАЛ срцев удар!
Поуката на приказната е дека жените навистина мислат дека се многу интелигентни. Да ги оставиме да веруваат во тоа и да уживаме во спектаклот.

P.S. Ако си женско и се уште читаш, ова е доказ дека жените НИКОГАШ НЕ СЛУШААТ!

Вицотека: 

Вицотека

 • Копале Руските археолози и ископале кабел стар илјада години.
  Заклучок:
  - Пред 1000 години во Русија имало телефон.

  Копале...

 • Трпана го прашува Трпе:
  - Каква ти е оваа порака на телефон?
  - Не знам, која порака?
  - Пишува: Сакаш во петок орално да те...

 • Млада жена турка количка со бебе.
  Се среќава со една стара пријателка и започнуваат разговор.
  Пријателката:
  - Леле, колку...

 • Професор по право прашува студент на испит:
  - Дали сопругот има право да отвори писмото упатено до неговата сопруга?
  Студентот:...