Умрел Цветко!

Некој лекар работел во мртовечница и вршел преглед на телата пред да бидат погребани или кремирани.
Една вечер пред да си оди дома почнал да го прегледува телото на некој си Цветко, кога што ќе види... човеков го имал најголемиот алат што го видел во животот.
Се размислил малку лекаров, па си рекол во себе:
- Извини Цветко, али не можам да те пуштам на кремирање со толкав алат.
Мора да со сочува за проучување.
И така лекаров му го отсекол на Цветко, го ставил во актовка и среќен го носи дома.
Влегол дома и прво ја викнал жена си:
- Жено, ела брзо да видиш нешто, нема да поверуваш...
Ја отворил актовката и жената само што фрлила поглед извикува:
- Леле, боже. Умрел Цветко!

Вицотека: 

Вицотека

 • На тебе се е вештачко, само природно си глупава.

 • Дечкото:
  - Сакаш бакнеж ?
  Девојката:
  - Не!
  Дечкото:
  - Знаеш ли што те прашав?
  Девојката:
  - Да!...

 • Млада невеста насабајле се шета гола низ дома, и ја сретнува свекрвата и и вели:
  Свекрвата:
  - Леле чедо, што така гола, ами...

 • Која е разликата помеѓу Македонец и Леси ?
  - Леси секогаш се враќа дома,
  - Македонец кога ќе отиде во Европа, никогаш повеќе.