Јас сум само аматер...

Трпе се вози во воз.
Наспроти него седи постар човек.
Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка.
Трпе се чуди и го гледа постариов човек како собира плунка и повторно плука, но сега крај неговото десно уво.
- Простете.
- Се извинува постариов човек.
- Но јас сум светски првак во прецизно плукање...
Трпе не вели ништо, само собира плувачка, плука и право на овој в лице.
-Ох, извинете. - Вели Трпе.
- Јас сум само аматер...

Вицотека

 • Што се викаат кочниците на Југо?
  Додатна опрема.

 •  Господи, имам проблем!
  - Што е Ева?
  - Многу сум ти благодарна за сите добра кои ми ги направи, но сепак не...

 • Фаќа поп златну рибицу, па вика:
  - Слушај, ќе те пушту ако ми испуниш две жеље.
  - Кажи, вика рибица.
  - Прва е да не сам...

 • Што е тоа интелектуалец?
  Тоа е индивидуа која поседува способност за размислување подолга од два часа за нешто што...