Кој работти?

Ден пред Нова Година. Директорот влегува во една од канцелариите и гледа на маса пиење, мезе, сите пуша, пијат...
- Абе нели забранив да се пие и пуши на работа!! - се дере директорот.
Еден од потрезните вика:
- Абе шшефффе, ппааа ккој работти?

Вицотека

 • Трпе и Џоле во канцеларија си разговараат:
  - Трпе, ми дојде преку глава од работа, морам малку да одморам.
  - Е, како ќе го...

 • Трпе оди на светско првенство во фудбал. Седиштето му е најгоре на стадионот, ама задоволен е што воопшто нашол карта. Седнува тој и почнува...

 • - Тате, тате, зошто невестата е облечена во бело?
  - Епа сине бела техника, пере, готви, мие…

 • Зошто плавуша носи часовник на нога?
  - За да биде во чекор со времето!