Зошто петелот?

Зошто петелот кога кукурика стои на една нога?
Па ако ја крене и другата ќе падне!!!

Вицотека

 • Прашува полицаец возач:
  Господине што имате од зимска опрема?
  Ѕиври!

 • Две плавуши се допишуваат и едната и кажува како запознала некој дечко на интернет, а другава ја прашува:
  - Ти прати слика?
  - Да...

 • На испит професорот гинеколог ја прашува студентката:
  - Кој орган го имаш ти, а јас го немам?
  - Мозок - одговорила таа.

 • Цветко ѕвони на телефон:
  ‎- Ало, дали е тоа советувалиштето за алкохоличари?
  - Да, повелете, како можеме да ви помогнеме?...