Среќа во несреќа

Што е среќа во несреќа?
- Да ти каже женати дека ти е најголем од сите комшии

Вицотека

 • Зоки се вратил од училиште порано и татко му го прашува:
  – Зошто си дојде толку рано? Да не избега од часови?!
  – Не, туку...

 • Čovjek ulazi u zavod za zapošljavanje u Sarajevu, i vidi oglas za upražnjeno mjesto 'ginekoloskog asistenta'.
  Vidno zainteresiran,...

 • Зошто на влавот му изгорела куќата?
  Затоа што им титкал во пожарикарите!

 • Трпе:
  - Трале, знаеш дека бројот 7 е мој среќен број? Роден сум на 07.07.1977, и тоа во 7 часот, 7 минути и 7 секунди, на ЛОТО добив 7...