300

Испрашувале тројца лудаци колку се 2+2 под услов кој ќе одговори точно да го пуштат од лудница.
Првиот: 2+2 = 300
Докторот: Ах, бегај враќај се назад не си ти за пуштање.
Вторниот: 2+2 = вторник
Докторот: Аууу ти бетер од првиов си бил, никако пуштање.
Третиот: 2+2 = 4
Докторот: Браво, како дојде до такво решение ?
Третиот: Па 300 - вторник = 4

Вицотека

  • Пријател на Пријателот: Мојата сопруга е ангел! Другиот: Среќа твоја ...

  • Двујца пијаници ќутук пијани, седат у паркот и си праат муабет:
    - Слушај ваму, сеа воа шишето че го скријам зад грб, и да погодиш у коа...

  • Јас би бил најсреќен кога сите би пешачеле по 10км дневно.
    Што сте вие, лекар? -Не јас сум чевлар.

  • Влегува господин во неговиот омилен ресторант и седнува на неговата омилена маса. После мало разгледување забележува млада убава жена како...