Вучјак на трети спрат

Си шетал еден булдог по улица и видел еден вучјак на трети спрат.
- Ај симни се да си играме.
- Не можам заклучен сум.
- Ај скокни.
- Е да бе, па да личам на тебе!

Вицотека: 

Вицотека

 • Трпе знаеш која е разлика помеѓу WC и Туш кабина:
  - Не знам!
  - А значи ти си тој!

 • Малиот Трпе и мaјкa му седат и гледаат телевизија. Во тој момент заѕвонува ѕвончето. Кога Трпе ја отворил вратата видел дека е газдата на...

 • Разговараат две плавуши:
  Плавуша 1
  - Правев тест за интелигенција.
  Плавуша 2.
  - И ?
  Плавуша 1
  - Фала богу...

 • На час по логика Трпе прднал, ама цела цела училница засмрдела толку многу да и твор би паднал во несвест. Професорката лута го избркала Трпе...