Срцето има нозe?

Наставникот по биологија го прашува Трпе џуниор:
- Ајде Трпе кажи ни што знаеш за човековото срце...
Трпе:
- Па наставниче срцето има нозe...
Наставникот:
- Како може срцето да има нозe Трпе?
Eпа наставниче кога поминав покрај канцеларијата на директорот тој рече:
- Ајде срце рашири ги нозете!

Вицотека

 • Си разговараат две плавуши:
  - Знаеш ли дека оваа година Нова Година се паѓа во Петок?
  Другата:
  - Ауу само да не е 13ти!!!

 • Која е разликата помеѓу Ферари и парламент?
  Парламентот има повеќе коњи!

 • Мајката ја советува ќерката:
  - Ќерко немој да дозволиш уште првата вечер да ти се качи, зошто мама ќе плаче!!!
  Кога се вратила...

 • Решил сељакот да ја пари маторицата, но бидејќи сопственикот на машка свиња живеел на крај на село за да не се умори премногу ја ставил во...