Два падобрана

Летале Србин, Словенец и Македонец со авион, кога наеднаш откажале моторите и почнал да паѓа авионот. Се вртат тројцава и гледаат само два падобрана. Словенецот вика:
- Слушајте луѓе, ние сме мала држава, плус најпаметни, јас мислам заслужувам еден падобран.
- У право си - вика Србинот, грабнува еден падобран, му го дава на Словенецот и овој скока.
- Шо прајме сега, ние сме двајца, а само еден падобран - прашува Македонецот.
А Србинот одговара:
- Не бери гајле, имаме два падобрана. На Словенецот му дадов празна торба, он е паметен, до доле ќе смисли нешто.

Вицотека: 

Вицотека

 • Dolazi Fata kod doktora i žali se na svog Muju:
  • Doktore, njemu je mnogo mali!
  • Kako mali, pa koliki mu je?
  • Pa ima samo...

 • Како се вика најмалата книга во светот?
  - Странски инвестиции Македонија.

 • Влегува човек со куче во кафич, седнува на шанк и порачува две чаши виски. Му ги дава шанкерот чашите и овие двајцата ги испиваат. Некоја...

 • Рамче ја изгубил клештата и ги поредил 10-те синови за да ги испраша. Почнува од најстариот:
  - Каде е клештата?
  - Не знам, жими...