Професоре, се ќе сторам!

Згодна студентка никако да положи испит, па професорот ја прекорува.
Меѓутоа свесна на својата убавина и шарм таа му вика:
- Професоре, се ќе сторам само да го положам испитов.
- Баш се?
- Да.
- Сигурна си?
- Морам да положам, професоре, се ќе сторам.
- Добро, ка`и ми што правиш петок навечер?
- Ништо професоре.
- А да земеш малку да учиш!

Вицотека

 • Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно.
  Само што стигнал на...

 • Слонот ја среќава мравката затрчана, jа прашал зошто трчa, а оваа во трк му одговара:
  - Ќути не прашувај, некој ја силувал лавицата па...

 • Која е најсреќната држава во светот? Албанија! Зошто? Има Охридско...

 • Зоки се вратил од училиште порано и татко му го прашува:
  – Зошто си дојде толку рано? Да не избега од часови?!
  – Не, туку...