Локалниот лекар

Се пораѓала жената на некој селанец и тој го повикал локалниот лекар да се погрижи се да биде во ред.
Доаѓа лекарот, влегува во собата, ја гледа жената, ја затвора вратата и почнува со работа.
По пет минути го повикува селанецот и му бара голем нож! Човекот се исплашил, но го донел ножот и останал да чека надвор.
По десет минути, лекарот повторно го повикал, а овој пат му побарал хебла.
Селанецот веќе бил престрашен, но го послушал и му донел хебла. П
По половина час лекарот нервозно го повикал човекот...
- Мајсторе, донеси ми секира.
- Поголема, ако може!
- Слушај човеку, прво ми бараш нож, па хебла, и сега секира!
- Па добро што се случува со жена ми?!?
- Ништо батка, жена ти е во ред, само јас не можам да си ја отворам торбата!

Вицотека: 

Вицотека

 • Плавуша и се јавува на својата мајка и почнува да се жали:
  - Мамо, овој мој неблагодарен маж пак не сака да јаде леќа!
  - Ќерко,...

 • Компјутеру машино добра
  опасна си ко кобра.
  Кога пецнеш заведуваш
  и во соба со тебе затвораш.

  Компјутеру машино моја...

 • Македонец, Американец, Германец и Грк се качиле на облакодер,
  - За Америка! – рекол Американецот, скокнал и умрел.
  - За Германија...

 • Синот:
  - Тато, како изгледа вагината?
  Таткото, збунет:
  - Пред или после секс?
  Синот:
  - Пред секс.
  Таткото...