Село Педерево

Се возат двајца по автопат и гледаат натпис село Педерево.
Едниот му вели на другиот, што село е ова ?
Другиот му вели, незнам, ај ќе свртам да видиме.
И вртат кон селото и гледаат некој батка како работи во нивата и го прашуваат:
Што село е ова ?
Тој им вели:
Незнам, јас сум овде како снаа дојден!

Повеќе од ВицотекаРазговара мајка со својот син: - Добро, синко мајчин, до кога мислиш така? Украде се што имаш во животот! Синот: - Што... + повеќе

Една богата вдовица се решила дека и е потребен уште еден маж во животот, па објавила оглас во весник: - Богата вдовица... + повеќе

Dodje muž kuči pijan. Žena mu opali šamar i kaže: - Hoceš li još piti? Muž čuti. Žena mu ponovo opali šamar i vikne: -... + повеќе

На ручек на кој е повикано семејството од соседството, малиот Трпе ја кажува следнава молитва: - Господе, фала ти што... + повеќе