Рамче во полиција

Го затвориле Рамче во полиција и го прашуваат:
- Како се викаш?
- Рамче.
- Каде живееш?
- Пролетерска 10.
- Не лажи бе! (следува ќотек)
На вториот ден:
- Како се викаш?
- Рамче, бе бате.
- Каде живееш?
- На пролетерска 10, бе бате.
- А бе, зошто лажиш! (пак ќотек)
На третиот ден се повторува истото виделе невиделе го пуштат да си оди.
Се прибира дома, и пред врата го чека Ајшето и му вика:
- Ах мој Рамче, оди криј се каде знаиш, три дена идат полицајци и питуат "тука ли живее Рамче", а јас ги лажам "нема таков човек тука."

Вицотека

 • Храбар:
  - Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук и на жената која те чека со метла в раце на врата и велиш:
  - Се мети ли бе у ова...

 • Компјутеру машино добра
  опасна си ко кобра.
  Кога пецнеш заведуваш
  и во соба со тебе затвораш.

  Компјутеру машино моја...

 • Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња.
  Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат.
  И му рекла...

 • Лустерот ми се обеси,
  а фрижидерот остана мртов ладен.