Пред умирање

Човек бил пред умирање. На постелата, сакајќи мирно да оди на оној свет, ја прашува жена си:
- Жено, дали ти некогаш си спиела со некој друг?
- Абе, би ти кажала, но што ако не умреш.

Вицотека: 

Вицотека

 • Стојат Мујо и Хасо на даската за скокање на скокалницата над базенот и се спрема Мујо да скокне.
  Хасо му вели:
  - Кога те гледам...

 • Разговараат двајца индијанци.
  Првиот:
  - Многу чудни имиња имаат ова бледоликиве, Џон, Џек, Бил ...
  Вториот:
  - Во...

 • Се возел Цветко во автобус и седнал до некоја кинескиња.
  Па така возејки се поголго време таа решила да се запознаат.
  И му рекла...

 • Две пријателки разговараат:
  - Што беше по занимање твојот маж?
  - Агроном на музички смер.
  - Како тоа?
  - Па така,...