Чешелот

Оди Шкот по улица и среќава пријател исто така Шкот, па го прашува:
- Каде бе пријателе?
- Еве одам во продавница. Ми се скрши забец од чешелот, па одам да си купам нов.
- Море комшија, па не мора да купуваш нов чешел само заради еден забец.
- Е морам, тој беше последниот.

Вицотека: 

Вицотека

  • Што имаат заедничко девица и порше?
    - и во двете тешко се влегува ама кога ќе влезеш феноменално се осеќаш.

  • Прв состанок на дечко и девојка. Прв пат во животот и за него и за неа. Абер немаат од “оние работи“. И така си шеткаа, пиеја по сокче, си...

  • Како е машки род од буба мара?

  • Зошто црнец кога јаде чокладо обавезно става бели ракавици?
    - За да не си ги изеде рацете!