Среќен добитник

Маж пие утринско кафе чита весник и открива дека тој е среќен добитник на лотарија.
Рекордна добивка од 1 милион евра.
Среќен оди на работа, директно во канцеларија на шефот, да си даде оставка.
Пред да почне да збори неговиот шеф му кажува дека ќе мора да го прогласи за технолошки вишок, му се извинува и му понудува голема отпремнина.
Среќен, одлучува да си купи нова кола. Влегува во најблискиот автосалон и во тој момент слуша ракоплескање, огномет, шампањ!
Продавачот се приближува и вели:
Вие сте нашиот 1,000,000 посетител и добивате наградата бесплатно најновиот модел Волво!
Шокиран и среќен вози со колата дома, си става чаша виски, и од прозорецот гледа како со колата доаѓа неговата жена.
Таман да премине улица камион удира во колата а потоа се пали и експлодира.
Сопругот ја крева чашата виски и мрмори:
Ти ебем живот, значи кога ќе ти тргне...тргнато е, кога ќе оди, стварно ти оди!

Вицотека

 • Postariji profesor Sima oženio bivšu učenicu.
  Sprdajući se razlikom u godinama medju mladencima, netko je od učenika napisao na ploči:...

 • - Како се разможуваат ежовите?
  - Многу, многу внимателно

 • Трпана неколку месеци не е арна, ослабена, безвољна, замислена...
  Направи сите прегледи, крв, мокраќа, ЕКГ... и се е во ред. На крај...

 • Доаѓа Кумановец кај доктор на преглед и докторот му вели:
  -Господине, ќе мора да одите на приземје во лабараторија да ви извадат крв за...