Како треба да мочка

Трпе го учел син му како треба да мочка.
Синче тоа е многу лесно, сега ќе ти објаснам:
1. ќе го откопчаш шлицот
2. го вадиш надвор
3. ја повлекуваш кожичката
4. мочкаш
5. го тресеш
6. ја враќаш кожичката
7. го враќаш внатре
8. го закопчуваш шлицот...
Ајде сега да пробај еднаш.
И тогаш син му почнува:
1, 2, 3, 6, 3, 6, 3, 6, 3...

Вицотека

 • Американецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Бизнисмен.
  Англичанецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Џентлмен.
  Мујо вика: Јас сум мен...

 • Мали Џокица добил задача на час да напише песничка со рима. Напишал тој и станал да прочита:
  • Видите гњурца, вода му до
  • ...
 • Изгубил полицаец капа, дете ја нашло и го прашало:
  - Чичко, чичко, ваша ли е капава?
  - Ма не, јас мојата ја изгубив.

 • Црнче се бојадисало бело.
  Оди кај мајка си и вели:
  - Мамо, мамо, види ме!
  Мајка му му удрила здрав ќотек и го избркала....