Ваа работа не е работа !

Знаете ли од каде во кавадаречкиот дијалект произлегува познатата „ВАА РАБОТА НЕ Е РАБОТА„?
Одговор:
Синот му рекол на таткото:
- Абе тате, ваа работа не е работа!
А таткото:
- Е за шо бе сине, шо е проблемо?
Синот:
- Тате, ваа работа не е работа, од толкуа жени ти баш мама најде да ја онадеш!

Вицотека

 • Кумановац у лабораторију да му земев крв.
  Боцка га сестра ама не му тече крв?!
  Боцка га у друг прст исто?!
  Што ќе прави она...

 • Šeta Crnogorac sa devojkom i prođu pored kanjona, a on kaže:
  - Jedna se lepotica bacila ovde zbog mene!
  - Iz depresije?
  -...

 • Жената кренала температура и мажот ја однел на доктор.
  Бидејќи премногу се задржала внатре кај докторот, мажот не издржал, ја отворил...

 • Некад е најубаво да си сам...
  - Например к'д купиш Милку !