Квартет

Двајца пријатели прават муабет:
- Слушам си свирел во квартет?
- Да, бе.
- А колку мина сте?
- Тројца
- А кои?
- Јас и брат ми.
- Имаш брат?
- Не, бе.

Вицотека: 

Вицотека

 • Не плукајте шлаем без везе?
  Чувајте го, може да ви притреба за некого!

 • Трпе го прашува татко му:
  - Тато дали Тихиот океан е секогаш тивок?
  - Сешто, Трпе, можеш ли да поставиш поглупаво прашање?...

 • Зашто Кумановките се автокефални?
  -Затоа што нудат кејф во авто!

 • Дошол Трпе од кафана и навалил на Трпана, а она ни малку заинтересирана за него.
  - Кој к*р ти е денес? - бесно ја прашал Трпе.
  -...