Следниот воз

Мажот и жената стигнуваат на железничка станица и гледаат како нивниот воз штотуку заминал.
Тој: Да побрзавме малце, сега ќе бевме во возот...
Таа: А, да не брзавме толку, сега помалку време ќе чекавме за следниот воз...

Вицотека: 

Вицотека

 • Решиле лисицата, волкот и магарето да отворат фирма.
  Лисицата рекла:
  - Јас сум итра, ќе отидам во општината и веднаш ќе добијам...

 • - Што е разликата меѓу еротика и перверзија?
  - Еротика е да користиш пердув, а перверзија е да користиш кокошка.

 • Која е разликата помеѓу WC и гроб?
  Нема, кога мораш – мораш!!!

 • Се земале Мујо и Фата. Првата вечер имале секс, и Фата во една тетратка пишала 2. Мујо ја прашува:
  - Фато зошто пишуваш 2 на тетратката...