Како се збогатил

Го прашуваат некој милионер како се збогатил:
- Прво најдов една рѓосана игла.
- Ја исчистив и ја трампав за две рѓосани.
- Ги исчистив нив, па ги трампав за четири рѓосани...
- И така неколку години додека не умре баба ми и ми остави неколку милиони.

Вицотека: 

Вицотека

 • Што е најлошо што може да му се случи на лилјак ?
  Да го фати пролиф додека спие!

 • Еден ден, во прелетување низ шумата гавранот видел парче леб. Вешто го зел и почнал да си размислува:
  - Не смеам да си дозволам да ме...

 • На интервју за работа:
  - Колкава плата очекувате?
  - Паа, околу 1,000 евра.
  - Ќе ви дадеме 3,000 евра плата, секретарка,...

 • Oј Вљора!
  Ти си моја љубаф фтора.
  На тебе мисљим у Арачиново
  со трактор нивата кога го орам.
  За тебе и брача со каљаш...