неписмена

Се срекаваат Трпе и Тарзан во џунгла:
Тарзан: јас Тарзан!
Трпе: јас Трпе!
Тарзан: моја Џејн!
Трпе: моја Трпана!
Тарзан: моја Чита!
Трпе: моја не чита неписмена е!

Вицотека

  • Зоки Поки му пишува на Дедо Мраз:
    - Почитуван Дедо Мраз, од тебе го сакам само списокот на лошите девојчиња!?

  • Атрактивна плавуша во мини суќниче држејки се за рака се качува со дечкото на ескалаторот во некој маркет. Долу се собрала толпа луѓе и...

  • Станува Трпе сабајле, мамурен после тешко пијанство и ја гледа Трпана како му го чисти исповратеното палто.
    За да се оправда и вика:...

  • Некоја мајка ги омажила ќерките, едната за Германец, другата за Англичанец, третата за Мариовец.
    Пред да си заминат, се договориле кога...