Статуа

Жена во кревет со љубовникот кога слуша... влезната врата се отвара... се враќа маж и.
- Брзо застани во ќошот... му вика таа на љубовникот.
Истура врз него бебешко уље, го кити со некои лисја од цвеќињата и му кажува да стои мирно како статуа.
- Што е ова ? прашува мажот и кога влегол во собата.
- Тоа е статуа-одговара жената.
Комшиката Стојна купила една јас ја видов ми се допадна па и јас си купив.
Без дополнителни објаснувања и коментари одат на спиење.
Околу 2 после полноќ, мажот и излегува од собата и се враќа со пиво и сендвич во рацете:
- Еве ти, и зборува на статуата, земи?
Јас така стоев 2 дена кај Стојна, ќе цркнев за јадење.

Вицотека

 • Хасо го прашува Мујо:
  - Мујо, сакаш ли ти секс во тројка?
  - Ма што сакам, обожавам!
  - Е па, трчај одма дома!

 • Гледа пајкан некој студент со ептен дебела книга во рацете. Му приоѓа на студентот и му почнуе муабет:
  Пандур: Што ќе ти бе таа книга?...

 • Во јавен нужник, додека во едната кабина некој човек се мачи да се испосери, во другата влегол друг човек, седнал, испуштил едно „ах“ и се...

 • Каков ке биде црнец ако го фрлиш во црвено море?
  - Воден!

  Каков ке биде ако го фрлиш пак?
  - Изнервиран