Ти гори шталата.

Соседот го прашал Цветко:
- Абе, да не ти пуши кравата?
- Не!
- Епа тогаш ти гори шталата.

Вицотека: 

Вицотека

 • Жената го гледа мажот зел еден чекан и си кове шајка во главата.
  – Што ти е тебе бе, да не си полудел? Зошто си ја забиваш таа шајка во...

 • Трпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка. Трпе се чуди и го гледа постариов...

 • Влавче плива во базен и одеднаш му вика на татко си:
  – Тато, Тато! Голтнав вода од базенот!
  – Пиј, пиј, сине… Ол-инклузив сме! Сѐ...

 • Ве молам една вијагра
  Нема проблем имате рецепт.
  Не ама имам слика од жена ми.