Лоша жена

На погреб на една лоша жена, која го малтретирала сопругот, само што го спуштиле ковчегот почнало да грми.
Вдовецот ја кренал главата кон небото:
- Изгледа дека веќе стигнала!

Вицотека: 

Вицотека

 • Што е заедничко меѓу Телевизиско Шоу и Шоу во Живо?
  -Телевизорот можеш да го изгасиш!

 • Блажо јаде лиснато у една пекара, нашол влакно, и ја прашуе продавачката;
  - Воа лиснатото, со шо е ...
  - Со јајца...
  - Ее...

 • Две плавуши решаваат крстозбор и едната ја прашува другата:
  - Како е правилно Ирак или Иран?

 • Зошто Крушевската република траела 10 дена?
  - Затоа што Чак Норис бил на одмор во Крушево.