Жена ми е на работа

По еден месец забава девојката му вели на дечкото:
- Па, драги по овој период мислам дека е време да ме претставиш на твоето семејство!
- Нема таква можност!
- Зошто?
- Па, жена ми е на работа, а децата се во училиште !!!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаВлегол човек во продавница за домашни миленици и бара да купи папагал. Продавачот му покажува три и му вели дека првиот... + повеќе

Трпе и Џоле у канцеларија си разговараат: - Трпе, ми дојде преку глава од работа, морам малку да одморам. - Е, како ќе... + повеќе

Пошол Хасо на гости кај Фата и Мујо. Кај нив имало и други гости, се расположиле, пивнале по некоја чашка, и на Хасо му... + повеќе

Го прашала наставничката малиот Трпе: - Трпе, ајде кажи ни што би сакал ти да правиш во животот? - Би сакал цел живот... + повеќе