Јас и Јас

Маж се исповеда: - Оче згрешив. Одам во паркот и зад една грмушка гледам Тој и Таа.
- Не е грев чедо. Тоа е нормално.
- Да, ама зад друга грмушка видов Таа и Таа.
- И тоа не е грев.
- Ама зад третата грмушка видов Тој и Тој.
- Ех, синко... да дојдеше пред пет минути ќе видеше Јас и Јас!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСедат двајца полицајци облечени како цивили во кафана и слушаат еден од гостите како кажува виц. - Зошто полицајците... + повеќе

Скопски фраер возел на автопат преку 150 км на час. По излез од тунел го сопира полиција и му вели дека ќе му ја... + повеќе

Кога ќе се омажиш за никој и ништо, добиваш ништо.

Еден доктор во болница гледа како двајца негови колеги тепааат еден човек. Тој зачудено ги прашува зошто го тепаат... + повеќе