Жена

Бог гу е створија жену у петак.
Претходно гу е понеделник створија кокошку,
у вторник гуску,
у среду патку,
у четвртак мисирку,
а у петак му снемало перја.

Вицотека

 • Мајката ја советува ќерката:
  - Ќерко немој да дозволиш уште првата вечер да ти се качи, зошто мама ќе плаче!!!
  Кога се вратила...

 • Брачен пар сака да купи замок. При разгледување на еден, го прашуваат сопственикот: Да нема случајно...

 • Водат љубов маж и жена, а мажот и вика:
  - Ај сега малку доле, ај сега малку горе, ај малку десно, ај малку подоле, полево...
  А...

 • Си фатил некој човек Златен Ѓуптин и ѓуптинов му вели:
  Пушти ме добар човеку ке ти исполнам три желби.
  Човекот го пуштил.
  ...